Американські фондові індекси зросли на 0,1-1%

Американські фондові індекси зросли в п'ятницю, інвестори оцінювали квартальні фінпоказники великих компаній і макроекономічні статдані.

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США знижуються у четвер

"Відкриття китайської економіки, зниження цін на газ, і сигнали м'якої посадки економіки США на тлі надій, що Федрезерв зможе перемогти високу інфляцію, не спричинивши сплеску безробіття, є головними факторами для поліпшення прогнозу для світової економіки", - зазначив глава deVere Group Найджел Грін.

Як стало відомо зі звіту Мінторгу США, зростання базового індексу споживчих цін (індекс Core PCE), який уважно відслідковує Федеральна резервна система під час оцінки ризиків інфляції, сповільнилося в грудні до 4,4% порівняно з 4,7% у листопаді, оновивши мінімум за чотирнадцять місяців.

Загальний індекс PCE минулого місяця збільшився на 0,1% відносно листопада. У річному вираженні індикатор підвищився на 5%, що стало найслабшим підвищенням з вересня 2021 року.

Уповільнення інфляції може виявитися важливим сигналом для американського центробанку, який проведе своє перше цього року засідання цього тижня. Аналітики та учасники ринку загалом очікують, що за підсумками засідання ключову відсоткову ставку буде підвищено на 25 базисних пунктів - тобто слабше, ніж на попередніх зустрічах.

Тим часом витрати населення США в грудні знизилися на 0,2% порівняно з листопадом, а доходи збільшилися на аналогічну величину. Динаміка обох показників збіглася із середніми прогнозами аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.

Індекс споживчої довіри в США в січні піднявся до 64,9 пунктів порівняно з 59,7 пунктів місяцем раніше, оновивши максимум з минулого квітня, показали остаточні дані Мічиганського університету, який розраховує цей показник. Попереднє значення індексу становило 64,6 пунктів, і аналітики не очікували його перегляду.

Індекс Dow Jones Industrial Average збільшився на 28,67 пунктів (0,08%) і становив 33978,08 пунктів.

Standard & Poor's 500 підвищився на 10,13 пунктів (0,25%) - до 4070,56 пунктів.

Nasdaq Composite зріс на 109,3 пунктів (0,95%) і становив 11621,71 пунктів.

За минулий тиждень Dow додав 1,8%, S&P 500 - 2,5%, а Nasdaq підскочив на 4,3%, завершивши в плюсі четвертий тиждень поспіль уперше із серпня.

Акції American Express Co (NYSE:AXP). підскочили на 10,5%, очоливши зростання в індексі Dow Jones. Один з лідерів американського ринку пластикових карток скоротив чистий прибуток майже на 9% у минулому кварталі, проте виручка компанії зросла на 17% і досягла рекордних $14,176 млрд.

Лідером зниження в індексі стали папери Intel Corp (NASDAQ:INTC), що впали на 6,4% на новині, що виробник комп'ютерних компонентів зафіксував чистий збиток у четвертому кварталі 2022 року, а його виручка не виправдала очікувань.

Ціна паперів Visa Inc (NYSE:V). збільшилася на 3%. Оператор найбільшої в США платіжної системи збільшив чистий прибуток у минулому фінкварталі на 6%, а її виручка і скоригований прибуток перевищили очікування ринку.

Капіталізація виробника іграшок Hasbro Inc (NASDAQ:HAS). впала на 8,1%. Компанія відзвітувала про квартальний збиток і падіння виручки в четвертому кварталі, а також повідомила про плани скоротити близько 15% співробітників по всьому світу.

Виробник споживчих товарів Colgate-Palmolive Co (NYSE:CL). різко скоротив чистий прибуток у жовтні-грудні, незважаючи на зростання виручки. Акції компанії подешевшали на 5,2%.

Котирування паперів Chevron Corp (NYSE:CVX). опустилися на 4,4%, хоча одна з найбільших нафтових компаній США в минулому кварталі збільшила чистий прибуток на чверть, виручку - на 17,3% за рахунок підвищення цін на енергоносії.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd