Американський ринок акцій закрився зростанням даних про уповільнення інфляції в США

Американські фондові індекси зросли за підсумками торгів у четвер завдяки статистичним даним, що вказали на суттєве уповільнення інфляції у США.

Обвал фондових ринків США побив рекорд з 1987 року - Korrespondent.net

Dow Jones Industrial Average до закриття торгів збільшився на 0,64% – до 34189,97 пункту.

Значення Standard & Poor's 500 зросло на 0,34% – до 3983,17 пункту.

Індекс Nasdaq Composite піднявся на 0,64% і становив 11001,10 пункту.

Споживчі ціни (індекс CPI) у США у грудні зросли на 6,5% щодо того ж місяця минулого року, свідчать дані міністерства праці країни. Таким чином, інфляція суттєво сповільнилася порівняно з 7,1% у листопаді і тепер перебуває на найнижчому рівні з жовтня 2021 року. Аналітики в середньому прогнозували 6,5%, за даними Trading Economics.

Послаблення інфляційного тиску у Сполучених Штатах може стати вирішальним аргументом на користь подальшого уповільнення темпів посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС).

Тим часом глава Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Баллард заявив на зустрічі з банкірами в четвер, що політика завчасного підвищення процентних ставок, що проводиться ФРС минулого року, виявилася успішною і має бути продовжена, проте ситуація не настільки критична, наскільки була раніше. Він назвав необхідним підняти ставку понад 5%, щоб чинити знижувальний тиск на інфляцію.

Президент ФРБ Філадельфії Патрік Харкер також сказав, що ФРС необхідно підняти базову процентну ставку трохи вище за 5% річних, а потім зробити паузу. На його думку, Федрезерву необхідно підняти ставку трохи вище за 5%, а потім "залишитися сидіти там", пише MarketWatch.

Кількість американців, які вперше звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня зменшилася на 1 тис. - до 205 тис. осіб, йдеться у звіті міністерства праці США. За тиждень раніше цей показник становив 206 тис., а не 204 тис., як повідомлялося спочатку. Аналітики в середньому прогнозували зростання до 215 тис. із раніше оголошеного рівня, повідомляє Trading Economics.

Акції Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) знизилися на 0,06%. Компанія працює над створенням першого ноутбука із сенсорним дисплеєм, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела. За словами джерел, інженери Apple активно залучені до цього проекту, що говорить про серйозність намірів компанії.

Папери Coinbase (NASDAQ:COIN) Global Inc. зросли на 8,6%, хоча рейтингова агенція S&P Global знизила рейтинг оператора найбільшої в США криптовалютної біржі, зазначивши суттєве зниження активності торгів на майданчику після краху FTX.

Котирування акцій KB Home зменшились на 2,9%. Американська будівельна компанія збільшила чистий прибуток і виручку у четвертому фінансовому кварталі, проте обидва показники не виправдали прогнози ринку.

Папери Walt Disney Co (NYSE: DIS) подорожчали на 3,6%. Рада директорів американської компанії обрала головою незалежного директора Марка Паркера, йдеться у повідомленні компанії. На посаді голови ради він змінить Сьюзен Арнольд, яка обіймала цю посаду останні 15 років.

Акції Alphabet (NASDAQ: GOOGL) Inc. подешевшали на 0,4%. Холдингова компанія Google скорочує робочі місця у підрозділах Verily Life Sciences та Intrinsic, які займаються відповідно медико-біологічними дослідженнями та розробкою промислових роботів.

Американська інвесткомпанія BlackRock, найбільша у світі за обсягом активів під управлінням, планує скоротити близько 500 співробітників на тлі безпрецедентної ситуації на ринку, пише MarketWatch з посиланням на заяву представника компанії. Її папери опустилися на 0,2%.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd