Американські фондові індекси знизилися на 1,3-1,8%

Волл-стріт закрилася зниженням на тлі статданих, які вказали на стійкість економіки США, незважаючи на посилення монетарної політики Федеральної резервної системи. Це посилює побоювання з приводу того, що американський ЦБ продовжить підвищувати відсоткові ставки в боротьбі з інфляцією, пише CNBC.

Американські фондові індекси закрилися у плюсі 4 листопада на волатильних  торгах, перервавши чотириденну смугу невдач

Кількість американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня зменшилася на 1 тис. - до 194 тис. осіб, йдеться у звіті міністерства праці США. Згідно з переглянутими даними, тижнем раніше цей показник становив 195 тис., а не 196 тис., як повідомлялося раніше. Аналітики, опитані Bloomberg, у середньому прогнозували зростання кількості заявок до 200 тис.

Тим часом ціни виробників у США (індекс PPI) у січні зросли на 0,7% у щомісячному вираженні - максимально за сім місяців. У річному вираженні зростання становило 6%. Аналітики, опитані Trading Economics, у середньому прогнозували зростання першого показника на 0,4%, другого - на 5,4%.

Кількість будинків, будівництво яких було розпочато в США в січні, скоротилася на 4,5% відносно попереднього місяця і становила 1,309 млн у перерахунку на річні темпи, йдеться в повідомленні міністерства торгівлі країни. Згідно з переглянутими даними, у грудні кількість новобудов дорівнювала 1,371 млн, а не 1,382 млн, як було оголошено раніше. Експерти прогнозували зниження показника до 1,36 млн, згідно з даними Trading Economics.

Індекс виробничої активності у Філадельфії в лютому впав до мінус 24,3 пункту порівняно з мінус 8,9 пункту місяцем раніше. Лютневий показник став мінімальним з травня 2020 року. Експерти припускали, що індикатор, який розраховує ФРБ Філадельфії, підніметься до мінус 7,4 пункту. Негативне значення індексу свідчить про ослаблення активності у виробничій сфері регіону, позитивне - про посилення.

Тим часом президент Федерального резервного банку (ФРБ) Клівленда Лоретта Местер заявила, що вважає передчасним робити висновки про те, що інфляція в США стійко стала на шлях руху до цільового показника американського ЦБ у 2%. Хоча інфляція дещо сповільнилася з літа минулого року, її рівень все ще залишається занадто високим, сказала Местер під час заходу в Університеті Південної Флориди в четвер. Січневий звіт про динаміку споживчих цін, опублікований минулого тижня, показав, що базова інфляція практично не сповільнюється, зазначила вона.

Глава ФРБ Сент-Луїса Джеймс Баллард під час виступу в штаті Теннессі сказав, що закликав до більш різкого підвищення ставок на минулому засіданні ФРС і не виключає масштабного кроку надалі.

Індекс Dow Jones Industrial Average до закриття торгів у четвер знизився на 431,20 пунктів (1,26%) і становив 33696,85 пунктів.

Standard & Poor's 500 опустився на 57,19 пунктів (1,38%) - до 4090,41 пунктів.

Nasdaq Composite втратив 214,76 пунктів (1,78%) і становив 11855,83 пунктів.

Ціна акцій WeWork Inc. зменшилася на 2,3%. Американський коворкінговий сервіс скоротив чистий збиток у четвертому кварталі 2022 року на 37%, однак показник виявився гіршим за очікування аналітиків.

Котирування акцій Analog Devices знизилися на 1,2%, хоча американський виробник напівпровідникової продукції в першому фінансовому кварталі, що завершився 28 січня, різко збільшив чистий прибуток і виручку, причому скоригований прибуток виявився кращим за прогнози ринку.

Акції Apple Inc. (NASDAQ:AAPL) подешевшали на 1%. Компанія перенесла демонстрацію свого першого шолома змішаної реальності з квітня на червень, пишуть зарубіжні ЗМІ. Тепер очікується, що шолом буде представлений на щорічній Всесвітній конференції розробників (WWDC), повідомило агентство Bloomberg. Перенесення пов'язане з тим, що в результаті тестування продукту було виявлено необхідність доопрацювань як конструкції, так і програмного забезпечення.

Американський розробник хмарних платформ і сервісів Twilio Inc (NYSE:TWLO). оголосив про запуск програми buyback обсягом до $1 млрд. Його акції підскочили на 14,2%.

Акції Cisco Systems Inc (NASDAQ:CSCO). виросли на 5,2%. Американський виробник мережевого обладнання скоротив чистий прибуток і збільшив виручку в другому фінансовому кварталі, причому скоригований прибуток і виручка перевищили очікування аналітиків. Компанія також переглянула в бік підвищення річний прогноз.

Папери Hasbro Inc (NASDAQ:HAS). подорожчали на 0,1%, хоча американський виробник іграшок зафіксував чистий збиток у четвертому кварталі 2022 року через разові списання, пов'язані зі здійсненням його плану з реорганізації бізнесу.


ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd