Американські фондові індекси знизилися на 0,8-1%

Американські фондові індекси Dow Jones Industrial Average та Standard & Poor's 500 завершили "у мінусі" третю сесію поспіль на тлі неоднозначної статистики та корпоративної звітності.

Американські фондові індекси досягли нових рекордів | УНІАН При цьому падіння S&P 500 у четвер стало максимальним із 15 грудня, повідомляє MarketWatch.

За останні кілька тижнів більшість аналітиків змінили прогноз щодо зміни прибутку компаній із S&P 500 у першому та другому кварталах зі зростання на зниження. Наразі передбачається, що показник у січні-березні в середньому зменшиться на 0,6%, у квітні-червні – на 0,7%, свідчать результати опитування FactSet.

Кількість будинків, будівництво яких було розпочато в США в грудні, скоротилося на 1,4% щодо попереднього місяця і склало 1,382 млн. у перерахунку на річні темпи, повідомило міністерство торгівлі в четвер. Згідно з переглянутими даними, у листопаді кількість новобудов становила 1,401 млн, а не 1,427 млн, як було оголошено раніше. Експерти прогнозували зниження до 1,359 млн із оголошеного раніше листопадового рівня, згідно з даними Trading Economics.

Кількість американців, які вперше звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня зменшилася на 15 тис. - до 190 тис. осіб, повідомило міністерство праці. Це мінімальний показник із вересня. Аналітики в середньому передбачали зростання до 214 тисяч.

Індекс виробничої активності у Філадельфії у січні зріс до 4,9 пунктів порівняно з мінус 0,9 пунктів місяцем раніше. Експерти припускали, що індикатор, який розраховує ФРБ Філадельфії, підніметься мінус 3,5 пункту. Негативне значення індексу говорить про послаблення активності у виробничій сфері регіону, позитивне – посилення.

Dow Jones Industrial Average у четвер опустився на 252,4 пункту (0,76%) – до 33044,56 пункту. Лідерами зниження котирувань серед компонентів індексу стали акції Home Depot Inc (NYSE:HD)., що подешевшали на 4%, 3M Co (NYSE:MMM). - на 3,5% та American Express Co (NYSE: AXP). – на 2,4%.

Значення Standard & Poor's 500 за день зменшилося на 30,01 пункту (0,76%), склавши 3898,85 пунктів.

Індекс Nasdaq Composite за підсумками сесії втратив 104,74 пунктів (0,96%), завершивши сесію на позначці 10852,27 пунктів.

Procter & Gamble Co (NYSE:PG)., найбільший у світі виробник споживчих товарів, у другому кварталі 2023 фінансового року зменшив чистий прибуток приблизно на 7%, при цьому виторг знизився вперше більш ніж за п'ять років. Котирування акцій компанії за підсумками торгів знизилися на 2,1%.

Ціна паперів Alcoa (NYSE: AA) впала на 7,4%. Виробник алюмінію у жовтні-грудні отримав чистий збиток за підсумками другого кварталу поспіль, у тому числі через подорожчання сировини.

Allstate Corp (NYSE:ALL) попередила, що очікує значного збитку через сильний шторм, який накрив дві третини території США і призвів до сильного зниження температури та снігу в грудні. Чистий збиток страховика за підсумками четвертого кварталу перебуватиме в діапазоні $285-355 млн, скоригований - $335-385 млн, повідомила компанія. Вартість Allstate зменшилась на 5,9%.

Акції Charles Schwab Corp. подешевшали на 6,2% після того, як аналітики BofA Securities погіршили рекомендації для них відразу на два щаблі - до "нижче за ринок" з "купувати".

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd