Інфляція в єврозоні оновила рекорд та перевищила 9%

Інфляція в єврозоні прискорилася до нового історичного максимуму, посилюючи аргументи для того, щоб Європейський центральний банк розглянув питання суттєвого підвищення процентної ставки на своєму засіданні наступного тижня.

Інфляція у єврозоні оновила історичний рекорд « Новини | Мобільна версія |  Бізнес.Цензор.НЕТ

Про це повідомляє Bloomberg.

Споживчі ціни у 19 кранах підскочили на 9,1% порівняно з серпнем минулого року. Так вони перевищили середню оцінку 9% в опитуванні економістів Bloomberg серед економістів, насамперед у галузі енергетики та харчів.

Без урахування цих факторів, базова інфляція підскочила до нового максимуму в 4,3%, тож ціновий тиск продовжує продовжує набувати ширшого характеру.

Питання зараз полягає в тому, чи достатньо цих даних, щоб підштовхнути ЄЦБ до підвищення ставки на 75 базисних пунктів, але це питання ще будуть обговорювати.Федеральна резервна система вже двічі застосовувала таке збільшення, водночас чиновники ЄЦБ застерігають від того, щоб наслідувати цей приклад, оскільки Європа готується до рецесії.

Найшвидше зростання цін з моменту введення євро понад два десятиліття тому змушує політиків у Франкфурті шукати баланс: ставки мають бути достатньо підвищені, щоб спрямувати інфляцію назад до цільових 2%, але не настільки, щоб це задушило будь-який економічний імпульс на тлі енергетичної кризи.

Економісти все частіше прогнозують рецесію в єврозоні в найближчі квартали, оскільки зростання вартості життя підриває попит, зводячинанівець відновлення після пандемії. ЄЦБ проллє світло на перспективи за допомогою нового набору прогнозів на своєму засіданні 7-8 вересня, пише видання.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd