Інфляція у Британії може сягнути рекордних 18,6%

Інфляція у Великій Британії досягне 18,6% у січні 2023 року через підвищення цін на газ, та досягне рекордних показників з 1979 року.

Інфляція у Британії досягла максимуму за 30 років | Економічна правда

Про це пише Financial Times.

Згідно з прогнозом Citi, стелю рахунку за електроенергію для середнього британського домогосподарства у січні буде підвищено до 4,567 тис. фунтів стерлінгів ($5,39 тис.) на рік, а у квітні - до 5,816 тис. фунтів на рік. Наразі він становить 1,971 тис. фунтів на рік.

Головний економіст Citi у Великій Британії Бенджамін Набарро повідомив, що така висока інфляція різко скоротить купівельну спроможність британців та посилить економічний спад, а також підштовхне Банк Англії до подальшого посилення грошово-кредитної політики.

Оптові ціни на газ у Великій Британії та інших європейських країнах різко зросли за останні місяці. Це спонувало й інших експертів переглянути прогнози інфляції в країні.

Зокрема, Goldman Sachs та EY очікують, що інфляція у Британії прискориться як мінімум до 15% на початку наступного року, а Банк Англії прогнозує її посилення більш як до 13% до кінця поточного року.

Британський регулятор енергетичного ринку Ofgem у п'ятницю оголосить нову стелю для рахунків на електроенергію, і більшість аналітиків очікує на його підвищення більш ніж на 75% порівняно з поточним рівнем - до 3,5 тис. фунтів на рік.

Нагадаємо, інфляція споживчих цін у Великій Британії досягла річного рівня 10,1% у липні, що є найвищим показником з лютого 1982 року, порівняно з показником в 9,4% у червні.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd