ЄБРР очікує рекордних збитків за минулий рік

Європейський банк реконструкції та розвитку очікує рекордних збитків у 2022 році, насамперед через втрати від своїх портфельних активів у росії та білорусі.

ЕБРР намерен осуществлять свою деятельность в соответствии с Парижским  соглашением с конца 2022 года - GreenDeal

Про це заявила президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо в інтерв'ю Reuters.

До війни проти України у банку було близько $1 млрд у портфелі, орієнтованому на росію та білорусь.

«Ми очікуємо на рекордні збитки після рекордного прибутку роком раніше», — сказала вона в кулуарах щорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Раніше банк повідомив про рекордні інвестиції у 2022 році у розмірі близько 13,1 млрд євро і розраховує продовжити інвестиції, спрямовані на забезпечення продовольчої та енергетичної безпеки.

ЄБРР, який працює приблизно у 40 країнах світу, у 2023 році сподівається збільшити інвестиції на Близькому Сході та в Африці, особливо в Єгипті. Банк може зробити рекордні інвестиції у Тунісі.

Рено-Бассо підтвердила зобов'язання банку направити Україні 3 млрд євро до кінця цього року, зокрема для допомоги у відновленні інфраструктури. Це означатиме виділення 1,3 млрд євро у 2023 році після виплати минулого року 1,7 млрд євро.

Вона також очікує, що розширення банку в країнах Африки на південь від Сахари та в Іраку, відкладене через війну рф проти України, повернеться до порядку денного на 2023 рік.

Нагадаємо, ЄБРР, Швейцарія та США допоможуть українським малим та середнім компаніям у релокації в більш безпечні регіони. Допомога включає гранти на загальну суму 2,4 млн євро.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd